Morotskaka med aprikoser

Serverar: 8-10 portioner

Baka en saftig morotskaka med aprikoser. Glaserar du kakan blir den extra festlig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl matolja
  • 2 dl finrivna morötter
  • Ca 75 g mjuka torkade aprikoser
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Glasyr
  • 75 g philadelphiaost light
  • 30 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Börja med att skala och finriva morötterna. Hacka aprikoserna ganska fint.
    3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt matolja, morötter och aprikoser. Rör om. Blanda samman mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kanel. Sikta ner det i smeten och rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila i sin form några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
    5. Blanda samman osten med matfett och florsocker till en jämn glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan. Kakan går att frysa utan glasyr.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben