Morotskaka med banan

Serverar: 10 portioner

Superenkel saftig morotskaka som är svår att misslyckas med.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 1 mogen banan
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven kokos
  • Matfett till formen
  • Riven kokos till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokos.
    2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda vetemjöl, bakpulver, ingefära och kanel. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
    3. Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
    4. Grädda i 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben