Morötter, apelsin och ingefära är en härlig kombination i en mjuk kaka.
Ingredienser
4 ägg
2 ½ dl créme fraiche
2 ½ dl solrosolja
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 dl farinsocker
200 g finrivna morötter
Glasyr
100 g färskost tex. philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
1 tsk rivet apelsinskal
2 tsk koncentrerad apelsinjuice
2 dl florsocker
Topping
Finrivet apelsinskal eller riven morot
Nej det här gick inte bra. Jag ville göra cupcakes av den här smeten, men de sjönk ihop och smakade nästan inget. Jag provbakade lite av smeten först. De smakade pannkakor. Jag hade i mer ingefära och morötter och bakade igen. Smakade fortfarande ingenting. Jag dränkte smeten i kanel och extra farinsocker för att få någon smak. Har inte smakat dem än, men jag fick verkligen ingen smak på originalreceptet och då använde jag ändå bra råvaror.