Morotskaka med kanel

Serverar: 20 portioner

Tid: 50 minuter

För diabetiker

Ingredienser

  • 60 g margarin
  • 3 ägg
  • 1½ dl hermesetas lättströ
  • 1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 400 g rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet. Smörj och bröa en bakform. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och hermesetas lättströ vitt och pösigt. Tillsätt det avsvalnade margarinet och filen i äggblandningen.
    2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel och rör i det. Tillsätt morötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
    3. Häll smeten i bakformen. Grädda i 40-50 minuter. låt svalna. Skär morotskakan i 20 bitar. Strö över hemesetas lättströ vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben