Morotslasagne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En krämig och mättande vegetarisk lasagne.

Ingredienser

  • Sås
  • 600 g morot
  • 2 gula lökar
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 dl Mini fraiche
  • ca 300 g färska fullkornslasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finriv morötterna. Hacka löken. Dela och finhacka chilifrukten. Om man tar bort kärnorna blir smaken inte så stark utan en mer fruktig hetta. Finhacka vitlöken. Fräs alla grönsakerna mjuka i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av. Varva lasagneplattor och sås i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager sås och strö osten överst. Ställ i mitten av ugnen och baka i ca 30 minuter. Om lasagnen ser torr ut så slå i lite vatten eller upplöst grönsaksbuljong. Lägg folie över om den blir för brun innan den är genomlagad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben