Morotslasagne med keso

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god och enkel vegetarisk lasange att tillaga. En bra och populär bjudrätt.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 2 morötter, stora
  • 500 g keso
  • 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • Vatten
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm oregano
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv morötterna. Hacka löken fint. Fräs morötter och lök med oljan i en gryta. Häll sedan i de krossade tomaterna, vitlök och oregano tillsammans med salt och peppar i röran. Låt detta koka ihop på svag värme i cirka 15 min och tillsätt sedan keson och blanda väl. Såsen kan behöva spädas med lite vatten eftersom lasagneplattorna suger upp mycket vätska (det går åt ca 2 liter sås). Varva lasagneplattor med såsen i en ugnsfast form. Avsluta med sås och toppa med riven ost. Strö eventuellt lite riven ost mellan lagren. Grädda ca 30 min i ugnen. Strö över lite hackad persilja precis före servering.
    2. Serveras med en god grön sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben