Morotslasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och nyttig rätt som kan serveras självständig eller tillsammans med en köttbit eller varför inte en ugnsbakad falukorv.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 7 dl mjölk
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 150 g cheddarost
  • 2 msk pesto
  • 750 g morötter
  • 250 g förkokta lasagneplattor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Riv osten och dela upp den i två högar, 100 g i den ena och 50 g i den andra. Vispa äggen lätt. Blanda mjölk, créme fraiche och svartpeppar Smält smör, tillsätt mjöl och låt smälta ihop. Tillsätt mjölkblandningen och koka ned till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Tag av från plattan och blanda ned 100 g ost och låt såsen svalna. Tag bort ca 1/3 av såsen som skall användas till topplagret. Blanda i morötter och pesto i den kvarvarande såsen. Pensla en ugnsfast form och varva med lasagneplattor och morotssåsen. Överst hälls den undantagna 3;delen sås och toppas med resterande ost. Gratinera ca 40 min i 150 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben