Morotslasagne

Serverar: 4 portioner

Morotslasagne

Ingredienser

  • Lasagneplattor (förkokta)
  • Vatten
  • 2 stora morötter
  • 500 g keso
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm oregano
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och riv morötterna fint och hacka löken. Fräs morötter och lök i olja (i en kastrull). Häll sedan i tomaterna samt krydda. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter och tillsätt sedan keson. Såsen kan behöva spädas med vatten då lasagneplattorna suger upp mycket vätska (2 liter sås går åt).
    3. Varva lasagneplattorna och såsen i en ugnssäker form (lasagneplattor i botten och sås på översta lagret). Strö över den rivna osten. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Strö över persilja innan servering. Serveras med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben