Morotsmuffins med dadlar

Serverar: 12 portioner

Dessa hälsosamma muffins med morot, havre och dadlar är smaksatta med apelsin och smakar ljuvligt.

Ingredienser

  • Olja till formen
  • 1 dl torkade dadlar, hackade
  • 3 ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 tsk apelsinskal, fint rivet
  • 1 dl råsocker
  • 1 morot, riven
  • 3 dl filmjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins och sätt i papperskragar.
    2. Blanda dadlar, mjöl, bakpulver, havregryn, apelsinskal och socker i en skål. Tillsätt den rivna moroten och blanda med händerna tills allt är väl blandat, se till så att morot och dadlar täcks av mjöl och inte klibbar ihop.
    3. Blanda filmjölk, ägg och olivolja i en skål. Häll filmjölksblandningen över dadelblandningen och rör ihop med en slev.
    4. Skeda upp smeten i formarna och grädda i 20 minuter tills de har höjt sig och är gyllene. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben