Morotsrutor med blåbär

Serverar: 30 portioner

Lite annorlunda morotskaka med både blåbär och apelsin och en glasyr med citronsmak.

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl pressad apelsin
  • skal av 1/2 apelsin
  • 3 msk olja
  • 2 äggvitor
  • 5 dl blåbär
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker med citronsmak
  • 2-3 msk vatten
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna grovt. Vispa gulor och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och ströbröd. Tillsätt mjölblandningen, apelsinskal, saft, olja och morötter.
    2. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd föriktigt ner i smeten.
    3. Häll smeten i en form ca 25x35 cm. Fördela blåbären i smeten.
    4. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren och bred över kakan. Strö över blåbären ev blandade med lite socker. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben