Morotssallad med exotiska frukter

Serverar: 4-6 portioner

En vacker garnering till salladen är att strö över fröna som finns i granatäpplet.

Ingredienser

  • 3-4 morötter
  • 2 apelsiner
  • 5-6 färska dadlar
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • Garnering
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv morötterna. Skala apelsinerna, lossa klyftorna och klipp dem i bitar. Skär dadlarna i bitar. Blanda och tillsätt purjolöken.
    2. Skär upp granatäpplet. Skär bort en tunn skiva under "kronan". Skär genom skalet på 3-4 ställen med en vass kniv. Bänd upp frukten och peta ur kärnorna. Ta bort de tunna mellanväggarna inne i frukten. Strö granatäppelkärnorna över salladen.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben