Morotssoppa

Serverar: 6 portioner

Det här är min variant på morotssoppa, tycker att den är god.

Ingredienser

  • 1 1/2 l hönsbuljong
  • 2 msk smör
  • 3 dl hackad lök
  • 8-10 dl grovt rivna morötter
  • 3 msk risgryn
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Fräs löken lätt i 5 minuter, tillsätt buljong, morötter och risgryn. Smaksätt med tomatpuré.
    2. Låt koka i 30 minuter, kör sedan soppan i mixer eller passera. Krydda och tillsätt grädden.
    3. Innan servering: lägg i tunt skurna morötter och garnera med persilja.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (3)

    Bappi 3 september 2008

    Detta var en fullpottare! Tog 4 msk vanligt ris men tar nog någon extra msk näst gång. Så god och så fullkomlig med riset i/ kram Bappi

    maithab 13 september 2009

    3 dl hackad lök motsvarar en medelstor lök, 8-10 dl rivna morötter motsvarar ca 8 st morötter. Det kan vara bra att veta innan man handlar... Jag kokade bara i 20 minuter och det räckte för att få den färdig (antar att det hänger på risgrynen för morötterna är ju rivna=snabbare koktid).

    inascott 30 oktober 2010

    Hej! En jättegod soppa! Använde en färsk chilifrukt och tyra msk ris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben