Morotssoppa

God förätt, middag eller lunch

Ingredienser

  • 5 medelstora morötter
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 stor gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl grädde eller créme fraiche
  • 2 tsk sambal oelek (om man vill ha lite stark smak)
  • Ev. små köttbullar
  • Instruktioner

    Skala och dela morötterna och löken i 1 cm bitar. Stek i olja i kastrull 5-10 min. Häll på 5 dl vatten och en buljongtärning, låt koka tills morötterna blivit mjuka. När morötterna är mjuka, mixa dem till en slät purè. Häll på grädde, hackad persilja,vitlöken och sambal oelken. Lägg i små köttbullar och låt småkoka i tio min.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben