Morotssoppa med sesamyoghurt

Serverar: 2 portioner

Morötter, potatis och citrongräs är basen till denna goda och snabblagade soppa. Citrongräset varierar i smak. Är det lite torrt smakar det mindre men är helt okej att använda. 500 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 morötter, 250 g
  • 2 potatisar, 125 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citrongräs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl + ½ dl matyoghurt
  • ½ tsk sesamolja
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 msk grovhackade cashewnötter
  • 75 g bröd/person
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötter och potatis i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Ta bort det yttersta torra på citrongräset och finhacka resten. Fräs morot, potatis, vitlök och citrongräs i ½ msk olja ca 3 minuter.
    2. Tillsätt 5 dl vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör ner ½ dl matyoghurt och krydda med 2 krm salt och ½ krm peppar.
    3. Blanda ½ dl matyoghurt, sesamolja och 1 krm salt.
    4. Ringla 1 tsk olja på varje portion soppa. Servera soppan med sesamyoghurt, grovhackade cashewnötter och bröd.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben