Jättegod stuvning att servera till kött eller fisk, eller ät den till lunch med en skinksmörgås. Alla sätt är bra!
Ingredienser
8 morötter
2 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
2 msk vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Persilja
Instruktioner
- Skala och skiva morötterna. Slå på vatten så att det precis täcker morötterna. Salta. Låt koka utan lock så att vattnet nästan kokar bort.
- Slå då på grädden och låt koka in några minuter. Red av med litet mjöl till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Ett tips som min mormor alltid gör är att riva ner en morot från den finaste sidan på rivjärnet... Stuvningen får då en godare smak och dessutom en härlig färg :) Morotsstuvning med fläsk.. så gott!
Mums så gott! Och nyttigt och lättlagat! Känns så bra i magen när man ätit. Och vilket bra tips att lägga i finrivna morötter.
Hej monix. Supergod stuvning. Hade ej i persilja, men en "nypa" socker. Absolut en femma får du. /Tack från Gittan. Ha en fortsatt go sommar.
jättegod :) hoppas att gubben oxå tycker det när han kommer från jobbet.. 5+ till dig :)
riktigt gott, jag la till lite riven muskot, det blev kanon....... :-)
Jätte gott. :) Barnen blev storm förtjusta. ;D