Stuvning med krispiga morötter

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god morotsstuvning där inget av rötternas nyttigheter kokas bort och de behåller även lite av sin krispighet.

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • ½ buljongtärning
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Skala och skär morötterna till tunna slantar. Stek dem i lite olivolja i en stekpanna eller stekgryta. Vispa ner mjölet i mjölken. Häll sedan mjölken över morötterna. Smula ner en halv buljongtärning. Låt stuvningen stå och puttra en stund tills morötterna har fått lagom konsistens och stuvningen har tjocknat. Smaka av med lite svartpeppar och basilika. Serveras med köttbullar, pannbiffar eller stekt korv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben