Kristins morotsstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Det här är en älsklingsrätt under vardagar och min sambo älskar det! Använd helst ekologiska morötter.

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagninsgrädde
  • Ca 2 dl mjölk
  • 3 msk (vanliga) äkta smör
  • Färsk, hackad persilja ca 3 msk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Vattnet bör täcka morötterna med ca 2 cm marginal. Sila av och spara vattnet när morötterna är klara.
    2. Smält smöret och vispa ner vetemjölet. Späd ut detta med morotsvattnet. Späd ut tills konsistensen är krämig med grädde. Salta, peppra och sockra. Häll sedan i morötterna.
    3. Servera med stekt falukorv och kokad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben