Morotstårta från Café Gamla Stan

Saftigt gott.

Ingredienser

  • Kaka
  • 2½ dl olja
  • 3½ dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl riven morot
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk matsoda
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk muskot
  • 1 tsk kanel
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • Saft och skal från en citron
  • Instruktioner

    1. 2½ dl olja vispas med 3½ dl socker. Sätt sedan i resterande ingredienser.
    2. Grädda i stor, platt och rund kakform. När kakan kallnat, bred över glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben