Moussaka med potatis

Serverar: 4 portioner

Moussaka med potatis och utan aubergine

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • Matfett till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl buljong
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • Ostsås
  • 2 msk matfett
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • 10-12 kokta potatisar
  • Garnering
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i matfett i en stekpanna. Strö över mjölet, rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré, salt och kryddor. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
    2. Smält matfettet till såsen, rör ner mjölet. Späd med mjölk och låt koka 3-5 minuter. Rör ned osten. Salta och peppra.
    3. Skiva den kokta potatisen. Varva i en smord ugnssäker form potatis, köttfärsröra och ostsås. Översta lagret ska var ostsås. Strö över den rivna osten. Gratinera i 250 grader ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maripoosa 3 september 2008

    Helt okej vardagsmat. Smakade gott till en hungrig mage.

    motercykelmamma 19 april 2010

    Det var en mycket god moussaka, gillade att ha timjan i det var gott. Får se vad resten av familjen tycker när dom kommer hem. Men det blir säkert en favorit tror jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben