Moussaka med potatis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 krm riven muskot
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 4 dl riven ost
  • 16 medelstora vinterpotatisar
  • ca 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Fräs lök och köttfärs var för sig i stekpanna och häll över i en gryta. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vitt vin och kryddor. Låt puttra under lock 10-15 minuter. Skala och skiva potatisarna. Varva skivad potatis (lite salt), köttfärsröra och hälften av osten i en smord form. Börja och sluta med potatis. Häll över grädden och strö över resterande ost. Grädda i 200 grader ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    em_elie 13 januari 2008

    Riktigt gottt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben