Moussaka med pulled pork

Serverar: 4-6 portioner

Moussaka i en liten ny twist med pulled pork. Enkel och mycket god!

Ingredienser

  • 1 paket pulled pork med barbecuesås, á ca 550 g
  • 1 zucchini, skivad eller hyvlad med osthyvel
  • 500 g färsk spenat
  • 6 stora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 4 msk tomatpuré
  • 2½ dl grädde, valfri fetthalt
  • 3 dl gratängost, riven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja till formen
  • 1 liten färsk chili
  • Instruktioner

    1. Värm pulled pork i mikron efter anvisningar, men dra av 10 minuter av tillagningstiden. Skala och skär potatisen i skivor, förkoka i saltat vatten ca 10 minuter, då det återstår 3 minuter låt spenaten ångkokas i ett durkslag över potatisen under ett lock, salta.
    2. Dela pulled pork med gaffel och blanda med tomatpuré, peppar, riven vitlök, hackad lök, finhackad chili och med den barbecuesås som finns i förpackningen till pulled pork, 1 dl av den rivna osten och 1 dl av grädden. Blanda ordentligt.
    3. Pensla en ugnsform med rapsolja och lägg ett lager av den skivade zucchinin i botten. Varva potatis, spenat, zucchini och köttblandningen, avsluta med potatis. Strö över resten av den rivna osten och häll på resten av grädden.
    4. Grädda moussakan i 225 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben