Moussaka med yoghurt- och ostsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvligt god och lättlagad moussaka. Myntan i ostsåsen gör det lilla extra!

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olja
  • Köttfärsröra
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g lamm- eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g hela burktomater
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Ostsås
  • 5 dl yoghurt
  • 200 g fårost eller annan ost efter smak
  • ½ msk mynta
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Strö på salt, låt dra 15 minuter. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek dem i olja. Tillsätt köttfärs, bryn så den smular sig. Tillsätt resten av ingredienserna till köttfärsröran, sjud i 5 minuter.
    2. Blanda samman ostsåsen.
    3. Torka av saltet på aubergineskivorna och stek dem i omgångar tills de är mjuka.
    4. Varva köttfärs och aubergineskivor i en ungsform. Avsluta med ostsås. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Servera med en god sallad

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben