Kycklingfilé med druvor och ostsås

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och god rätt som "alla" tycker om!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk mjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl hackad persilja
  • Dekoration
  • 2 dl halverade vindruvor
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna runt om i smöret. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Lägg över i en smord, ugnsfast form.
    2. Smält smöret till ostsåsen i en tjockbottnad kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt gräddenoch koka upp. Rör i osten och låt den smälta. Tillsätt vin och persilja.
    3. Häll såsen över kycklingen och ställ in i 200 grader varm ugn i ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är klar. Använd gärna stektermometer. Kycklingen är genomstekt vid 70 grader.
    4. Strö över vindruvshalvorna vid servering.
    5. Kokt ris och en blandad sallad är gott till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben