Moussetårta med schweizernöt

Serverar: 8-10 portioner

Fantastiskt god tårta med kladdkaka i botten och en mousse gjord av schweizernötchoklad.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g schweizernötchoklad
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker, blanda i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbara kanter, smörj formen. Häll smeten i formen.
    3. Grädda i 175º i ca 20 minuter. Låt kallna i formen.
    4. Lossa kanten, ta bort underdelen och pappret från formen. Lägg botten på ett fat, sätt tillbaka kanten.
    5. Fyllning: Vispa grädden. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i äggulan, och rör ner chokladen försiktigt i grädden.
    6. Bred chokladkrämen över botten i formen. Låt kallna.
    7. Lossa kanten försiktigt. Garnera med färska jordgubbar och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenajonsson56 7 september 2011

    Mycket god, len i smaken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben