Mozarellafyllda bollar

Serverar: 4 portioner

En god variant av köttbullar

Ingredienser

  • ca 400 g köttfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1½ mjölk eller vatten
  • 1-1½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 finhackad lök
  • 125 g mozarella
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ströbröd och vätskan. Låt svälla 10 minuter.
    3. Lägg sedan i färsen och salta. Blanda väl. Rör ner ägg, peppar och lök. Allt ska vara väl blandat.
    4. Ta en klick färs och gör en fördjupning och lägg i ett basilikablad och en bit mozarella. Tryck ihop färsen så basilika och ost döljs. Rulla till en boll.
    5. Smällt fettet i stekpanna. Stek bollarna runt om på medelstark värme i ca 5 minuter.
    6. Lägg bollarna i en ugnsform och efterstek i ugnen i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben