Müslibröd

Serverar: 18 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Saftig och jättegott bröd. Lättbakat.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 dl valfri müsli/ havregryn
  • 50g margarin
  • 50g jäst
  • 2 1/2 dl jummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Koka ihop mjölk, müsli och margarin till en gröt i några minuter. Låt svalna till 37º (fingervarmt) Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i müsliblandningen (gröten) , salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa med en bakhanduk över i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen lätt. Dela degen 18 delar och rulla till bollar. Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga bullarna med gaffel och jäs dem övertäckt i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225º i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    1

    Kommentarer (3)

    broomstones 5 januari 2009

    Tack för receptet!!

    Annelie1969 17 mars 2010

    Tack det var ett bra recept och dom blev jättegoda. /annelie

    flabban 20 maj 2012

    Använde musli och det blev jättegott. Tack för ett bra recept. Högsta betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben