Muslibröd med torkade tranbär

Serverar: 2 portioner

Packa frukostbrödet med nyttigheter som havrekli, vetegroddar och nötter.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 msk salt
  • 2 msk honung
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 ½ torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan, tillsätt ägg, salt, honung, mjölet, havrekli och vetegroddarna. Arbeta degen på medelfart i maskin i 12 minuter. Tillsätt nötterna och tranbären, arbeta ytterligare i 2 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    2. Ta upp degen och dela den i 2 delar. Knåda och forma till 2 runda bröd. Snitta ett kryss på varje bröd med en vass kniv, strö över lite havrekli. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader och grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Spraya in vatten i ugnen med en blomspruta direkt när plåten är insatt, det gör att brödet får en frasigare yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben