Muslibröd

Serverar: 2 portioner

Ett jättegott bröd med musli skapat av Thomas Gustavsson som hör till generationen unga och sportiga kockar och köksmästare.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1-1 1/2 msk salt
  • 11 dl vetemjöl
  • 7 dl musli
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 1/2 di russin
  • 1 1/2 dl grovhackade kärnfria katrinplommon
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite vatten direkt i matberedaren. Tillsätt resten av vattnet, sirap, salt, vetemjöl, musli, solrosfrön, russin och katrinplommon. Arbeta ihop degen med maskinen till fast och fin konsistens. Låt degen jäsa under bakduk i 2 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 2 avlånga limpor. Lägg dem på smord plåt. Skär små snitt på tvären och låt limporna jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader under tiden. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 96 grader. Pensla limporna med vatten när 15 minuter av gräddningstiden återstår. Låt bröden kallna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    1
    5
    1 h 20 min
    18
    3

    Kommentarer (2)

    sanna740 19 september 2008

    Jättegod bröd, tack för receptet..

    Lina 19 februari 2023

    Perfekt bröd för att göra sig av med tråkig müsli!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben