Müslimuffins

Serverar: 12 portioner

Perfekta till mellanmålet och enkla att göra, bara att röra ihop. De är goda både med och utan pålägg och de går bra att frysa. Godast är muffinsen om man äter dem lite ljumna.

Ingredienser

  • 6 dl rågmjöl
  • 3 dl müsliblandning, blanda i det du tycker är gott
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 4 dl filmjölk
  • 1½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, müsli, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg, filmjölk och olja.
    2. Rör ner de blöta ingredienserna i mjölblandningen. Rör bara tills det är blandat, man ska inte röra för mycket. Jag använder en gaffel.
    3. Fördela i smorda stora muffinsformar. Jag använder muffinsplåt och det går lika bra, om inte bättre. Grädda i nedre delen av ugnen i 200ºC i 20-25 min. Låt svalna på galler eller i muffinsplåten om du använder en sådan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben