Müslimuffins med pekannötter

Serverar: 12 portioner

Det är svårt att låta bli de här goda och nyttiga muffinsen som ger ett fiberrikt och rejält mellanmål.

Ingredienser

  • 1 grönt äpple
  • 1 dl müsli
  • 3 dl fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 ihopvispat ägg
  • 12 pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en muffinsplåt för 12 muffins med höga pappersformar.
    2. Skala och kärna ur äpplet och riv fruktköttet. Ställ åt sidan.
    3. Blanda müsli, mjöl och bakpulver väl. Rör sedan ner äpplerivet och socker.
    4. Blanda margarin, mjölk och ägg väl. Tillsätt mjölkblandningen till müsliblandningen och rör snabbt ihop smeten med en slev. Blanda inte för väl då blir muffinsen sega.
    5. Fördela smeten i formarna och lägg en pekannöt på varje muffins. Grädda cirka 20 minuter tills muffinsen är gyllene och har höjt sig. Ta ut ur ugnen och låt svalna lätt i formen cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben