Muslimuffins med blåbär

Serverar: 10 portioner

Nyttiga och goda muffins som passar perfekt till frukost, mellanmål, efter ett träningspass eller varför inte som ett nyttigare fika. Och det bästa är att alla kan äta dem! Glutenfria, laktosfria och äggfria.

Ingredienser

  • 3½ dl havregryn, Ren havre
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 2 bananer, mosade
  • 1 dl växtbaserad mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
  • ½ dl kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med pappersformar.
    2. Mixa havregrynen i en matberedare så att det blir fint, men fortfarande har lite bitar. Blanda ihop med kokosflingor, ingefära, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
    3. Rör ihop bananer, mjölk, kokosolja och agavesirap i en annan skål. Vispa ner de torra ingredienserna i bananblandningen.
    4. Fördela smeten i muffinsformarna och toppa med blåbär. Grädda i 18-20 minuter eller tills de är torra i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben