Muffins ChocoBanana

Serverar: 12 portioner

Dessa muffins är lite mustigare och fiberrikare på grund av inslag av rågmjöl och havregryn. Raps/rybsolja ger en hälsosammare fettsammansättning. Om du använder havredryck får du en helt mjökfri produkt.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 dl havredryck (eller mjölk)
  • 3/4 dl raps/rybsolja, använd inte kallpressad olja i fall du inte tycker om den ”nötiga” smaken i bakverk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Rör ihop alla torra ingredienser. 3. Mosa bananerna och tillsätt dem och alla övriga ingredienser i mjölblandningen. 4. Rör ihop, bara så att smeten blir slät, inte mer. 5. Fördela i en smord muffinsplåt för 12 eller använd ”Amerikanska muffinsformar”. 6. Grädda mitt i ugnen 15-20 min

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben