Muffins med blåbär och citron

Serverar: 12 portioner

Saftiga muffins med smak av blåbär och citron som toppas med fluffig maräng.

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • Saft av 1 citron
  • Finrivet skal av 2 citroner
  • 1½ dl turkisk yoghurt, 150g
  • 2 dl blåbär, fruysta eller färska, Ca 150g
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp äggen lätt. Tillsätt äggvispet, smält smör, citron, yoghurt och blåbär till mjölblandningen. Blanda ihop för hand. Om du använder frysta blåbär, ska de vara frysta när de blandas ner i smeten.
    3. Portionera upp smeten i muffinsformar. Fyll dem till ca 2/3 av formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungera olika. Känn med en sticka så de är klara. Låt muffinsen svalna.
    4. Vispa äggvitor, citronsaft och lite av sockret tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av sockret, lite i taget, under vispning med elvisp. Marängen ska bli blank och bilda "toppar".
    5. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut marängen fint på muffinsen. Bränn av marängen med en handgasolbrännare, så att den får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben