Muffins med brynt smör, gräddfil och mandel
De allra flesta klarar av att baka muffins. De här får extra god, lite nötig smak av det brynta smöret.
Ingredienser
2 ägg
1 dl socker
1 dl farinsocker
100 g smör
3 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
Mandelspån
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg, strö- och farinsocker tills det är riktigt fluffigt, gärna med elvisp. Bryn samtidigt smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och blanda försiktigt ner smöret. Avsluta med att vända i gräddfilen.
- Fördela smeten i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt och strö på lite mandelspån. Pudra över florsocker och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på storleken på formarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)