Muffins med brynt smör, gräddfil och mandel

Serverar: 12 portioner

De allra flesta klarar av att baka muffins. De här får extra god, lite nötig smak av det brynta smöret.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl gräddfil
  • Mandelspån
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg, strö- och farinsocker tills det är riktigt fluffigt, gärna med elvisp. Bryn samtidigt smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
    3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och blanda försiktigt ner smöret. Avsluta med att vända i gräddfilen.
    4. Fördela smeten i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt och strö på lite mandelspån. Pudra över florsocker och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på storleken på formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben