Muffins med citron och kardemumma

Serverar: 12 portioner

Höga, luftiga muffins med en fräsch smak av citron.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st citron, rivet skal
  • 1½ dl filmjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Rör ner citronskal och filmjölk. Blanda mortlade kardemumma, bikarbonat och mjöl i en bunke. Rör ner det i äggblandningen.
    3. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet (smörj formarna ordentligt om de är i plåt). Strö över pärlsocker. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Baka muffins- trendigt och enkelt
    Vi bakar inte längre sju sorters kakor och har kaffekalas. Istället...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben