Muffins med fyllda chokladkulor

Serverar: 24 portioner

Smarriga muffins till små och stora barn!

Ingredienser

  • 300 g fyllda chokladkulor
  • 450 g vetemjöl
  • 110 g kakaopulver
  • 2 msk bakpulver
  • Drygt 1 krm salt
  • 140 g mjukt farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 medelstora ägg
  • 5 dl lättmjölk
  • ½ dl naturell yoghurt
  • ½ dl rapsolja
  • Till glasyren
  • 110 g mörk choklad
  • 230 g mjukt smör
  • 450 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. Krossa chokladkulorna grovt och spar 24 hela för dekoration.
    2. Blanda mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i farinsocker och strösocker. Krossa chokladkulorna och tillsätt krosset i mjölblandningen-
    3. Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan lättmjölk- och yoghurtblandningen samt oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
    4. Fördela smeten i de smorda muffinspannorna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
    5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannorna i 5 min. Servera dem sedan varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.
    6. Smält chokladen till glasyren i en värmetålig skål placerad över en kastrull med lätt sjudande vatten. Ta av den från värmen. Lägg smöret i en stor bunke och rör tills det blir luftigt. Sikta ner florsockret och rör om tills blandningen är slät och krämig. Tillsätt den smälta chokladen och rör samman tills allt är väl blandat. Bred glasyren över muffinsen och dekorera med chokladkula på varje muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben