Muffins med kaffe och grädde

Serverar: 24 portioner

De här muffinsen kan man inte få nog av!

Ingredienser

  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk bakpulver
  • 3 ½ dl farinsocker
  • 4 medelstora ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 170 g smör
  • Alt. 6 msk rapsolja
  • 4 msk kokande vatten
  • 4 msk snabbkaffegranulat
  • Till garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 12 chokladöverdragna kaffebönor, för dekorering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller sätt 24 dubbla pappersformar på en plåt. Silikonformar går också bra.
    2. Lägg kaffegranulatet i en kopp, häll över kokande vatten och rör tills kaffet är lösts upp. Låt kallna. Smält smöret och låt det kallna.
    3. Blanda under tiden samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret.
    4. Vispa samman äggen lätt i en stor skål och tillsätt sedan vispgrädden, smält smör el rapsolja och det upplösta kaffet. Rör om tills allt är väl blandat. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men för inte för länge. Ingredienserna ska bara bli fuktiga och blandningen ska vara full av klumpar, fortfarande med en del spår av mjöl.
    5. Lägg en rågad matsked smet i var form el. fördjupning. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 minuter tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
    6. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 minuter. Flytta sedan över dem till ett galler och låt kallna.
    7. Till garneringen, vispa grädden strax före serveringen tills den blir tjock. Lägg en stor klick grädde ovanpå varje muffins, pudra över lite kakaopulver och lägg en chokladöverdragen kaffeböna överst.
    8. Ät och njut!

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben