Muffins med potatis och russin

Serverar: 12 portioner

Mättande mellanmålsmuffins.

Ingredienser

  • Smör, till plåten och till servering (kan uteslutas)
  • 175 g potatis av mjölig sort, tärnad
  • 125 g extra fint vetemjöl, plus extra till plåten
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g russin
  • 4 stora ägg, delade i vitor och gulor
  • Instruktioner

    1. Smöra och mjöla fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Koka potatisen i 10 minuter eller tills den är genomkokt. Låt den rinna av noga och mosa till ett slätt mos. Blanda det i en stor skål med mjöl, socker, bakpulver, russin och äggulor. Rör om noga.
    2. Vispa äggvitorna till styvt skum i en ren, fettfri skål. Vänd försiktigt ner dem i potatissmeten med en metallsked.
    3. Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten. Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 160° och grädda muffinsen i ytterligare 7-10 minuter eller tills de har höjt sig.
    4. Ta ut dem och servera dem varma, med smör om du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben