Smör, till plåten och till servering (kan uteslutas)
175 g potatis av mjölig sort, tärnad
125 g extra fint vetemjöl, plus extra till plåten
2 msk farinsocker
1 tsk bakpulver
175 g russin
4 stora ägg, delade i vitor och gulor
Instruktioner
Smöra och mjöla fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Koka potatisen i 10 minuter eller tills den är genomkokt. Låt den rinna av noga och mosa till ett slätt mos. Blanda det i en stor skål med mjöl, socker, bakpulver, russin och äggulor. Rör om noga.
Vispa äggvitorna till styvt skum i en ren, fettfri skål. Vänd försiktigt ner dem i potatissmeten med en metallsked.
Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten. Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 160° och grädda muffinsen i ytterligare 7-10 minuter eller tills de har höjt sig.
Ta ut dem och servera dem varma, med smör om du vill.