Muffins med skinka och ost

Serverar: 12 portioner

170 kalorier per muffins Matiga muffins som passar bra som utflyktsbröd, men också som tillbehör till en lätt soppa.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 tsk bakpulver
  • 75 g lättmargarin
  • 100 g rökt skinka
  • 150 g mager hårdost, 17 %
  • 1 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en bakplåt eller muffinsplåt.
    2. Skala och hacka löken. Fin hacka den rökta skinkan och riv osten. Förväll löken i lite vatten i en kastrull några minuter tills den blivit mjuk. Låt den rinna av väl.
    3. Blanda mjöl, salt, paprikapulver och bakpulver i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en grynig massa. Blanda i lök, skinka och hälften av osten.
    4. Tillsätt ägg, mjölk och blanda snabbt ihop till en lös deg. Klicka ut degen i formarna och strö över resten av osten.
    5. Grädda i ugnen tills muffinsarna är luftiga och har fin färg, ca 20 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben