Mumsig fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod fisksoppa med vit fisk och kräftstjärtar. Den bästa jag lagat!

Ingredienser

  • 1 st liten hackad gul lök
  • 1/2 purjolök i tunna strimlor
  • 3 st små morötter, grovt rivna
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 1/2 tub färdig kräftost
  • 1 burk kräftstjärtar plus lite av lagen
  • 2 dl créme fraiché
  • 400 gram vit fisk, går bra med fryst fiskblock
  • salt
  • cayennepeppar
  • dill
  • Instruktioner

    Fräs löken, purjolöken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg. Späd med vatten och vin och lägg i buljongtärningarna. Låt koka 5-6 minuter. Späd eventuellt med mer vätska. Lägg i kräftosten, créme fraiché och kryddor och låt koka några minuter till. Lägg i fisken delad i mindre bitar och sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt. Lägg i dill och kräftstjärtar, men koka ej soppan mer. Smaka av. Servera gärna med ett vitt bröd till.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (1)

    Annika95 12 juli 2015

    Tusen tack för att du delar med dig av detta recept. Underbart gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben