Mumsig kött gryta.

Serverar: 4-6 portioner

Mustig och god, smak av kolrot och vitlök, Köket doftar gott undertiden du lakar til den. Typisk gryta där du eg. kan tillägga det du gillar, här får ni ett recept på det jag gillade för tillfället.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av gris
  • Margarin att steka köttet i
  • 1 - 2 Lök (om man gillar)
  • 1 Stor burk Champinjoner
  • 1 ½ biljong tärning +3 dl vatten
  • 1 kålrot tärningar
  • 1 ½ morot skivor
  • 1 - 3 klyftorVitlök (eller torr hackad)
  • 1 Paprika hackad i mellan stora skivor
  • 1 st Squach i tärningar
  • ½ Äggplanta i bitar
  • Sweet hot chli sås
  • 3 dl Grädde
  • Soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Och egna krddor efter behag, jag anväde även lite grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Skär köttet till gryt bitar (om du inte har det) Bryn dem i margarinet, späd med vatten då och då så du inte bränner vid, ju längre du har dem i stek grytan desto mörare blir köttet, aldrig gott med segt kött, Låt detta hålla på ett tag du kan smaka av köttet, ialla fall 40 min.
    2. Under tiden kan du skala morätter, skiva dem, skala vitlöken pressa den, skala kolroten skära den i bitar lika så med squachen, äggplantan och paprikan.
    3. Tillsätt svartpeppar och lite salt, låt steka lite till, hacka löken och stek tillsammans med köttet. Sedan är det dags för champinjoner, squach, äggplanta vitlök att tillsättas. Stek lite, men glöm inte att kolla så det inte bränns vid. Tillsätt buljongen ut blandat med vattnet. rör om ordentligt, låt koka ett tag, till sätt morötter, korötter.
    4. Häll sist över grädden och smaka av, med soja, kryddor och sweet hot chili såsen, Det blir då en gryta med lite "sting" i...
    5. Blev det lite sås häll i lite vatten till du tycker det blir bra...mera sweet hot chili sås, soja smaka av ofta så det blir ej för starkt.
    6. Servera med ris eller potatis, ad ni själva önskar.
    7. Morätter och kolrötter kan om du vill för kokas lite, jag gjorde det.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben