Mumsig pumpa, squash och tomatpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

MMMUUUMMMSSS

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 gr margarin
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 0,5 kg pumpa i tärningar
  • 250 gr squash i tärningar
  • 1 röd lök
  • 1 paprika i valfri färg
  • 100 gr soltorkad tomat (konserverad)
  • 5 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 0,5 dl kesella
  • curry
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen, ställ kallt att vila i 30 minuter.
    2. Finhacka lök, skär paprika i strimlor och bryn tillsammans med pumpa och squash i en stekpanna, krydda med curry salt och peppar. Häll på 0,5 dl vatten lägg på lock på pannan och sjud i ca 10 min (tills pumpan har mjuknat)
    3. Smörj en pajform platta ut pajdegen och förgrädda den 10 min i 200 grader.
    4. Blanda ägg riven ost och kesella krydda med salt och peppar.
    5. Häll i fyllningen i formen med pajdeg. strimla soltorkad tomat och fördela över fyllninngen. Häll över äggblandningen och ställ in i ugnen ca 20 min. Serveras med en fräsch sallad gärna med ruccola i. Öl passar att dricka till.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4
    5
    1 h 45 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben