Älskar att prova mig fram med mat och tycker att jag lyckades få till ett gott recept på köttbullar.
Ingredienser
800 g blandfärs
1 gul lök, medelstor
1½ dl fin hackad purjolök
1½ dl strimlad vitkål
3 vitlöksklyftor
½ dl ströbröd
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk colman's senap
Pepparmix bara att ösa på efter smak
Salt
Äkta smör till stekning (inte margarin)
Instruktioner
- Blanda gräddmjölken och ströbrödet i en skål.
- Strimla löken fint och hacka purjolöken fint, strimla vitkålen och sätt det på låg värme i en stekpanna. Den ska inte ta färg utan bara mjukna och bli genomskinlig. Pressa vitlöken över och blanda. Lägg blandningen på en tallrik så svalnar den fortare.
- Blanda samman alla ingredienser väl. Jag använder mig av en maskin, blanda tills smeten är helt mixad.
- Värm upp vatten i en kastrull till 85 grader (sjuda).
- Rulla köttbullar lagom stora jag fick 20 stycken.
- Lägg köttbullarna i det sjudande vattnet och låt dem sjuda tills de flyter upp av sig själva, då är de klara.
- Ge dem sedan färg och yta i stekpanna, på medelhög värme.
- Hoppas ni tycker om dem. Mina blev väldigt saftiga och passar perfekt till potatis med brunsås eller min grillsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...