Munkar

Serverar: 80 portioner

Finsk bulle

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • Skal av 1 citron
  • Fritering
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen och 1 tsk socker och låt jäsa lite. Lägg i resten av ingredienserna och gör den till en smidig deg.
    2. Låt den jäsa till dubbel storlek. Kavla ut degen till fingertjock deg. Skär med ett större glas först och sen med en mindre i mitten.
    3. Låt de urskurna munkarna jäsa ca 20 min. Fritera i medelvärme.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    18
    2
    4.6
    40
    18
    4
    1 h
    15-20
    8

    Kommentarer (1)

    Pirkko 29 april 2014

    Det blev jättegoda och frasiga munkar! Tack för receptet! :)

    Relaterade Artiklar

    Kaffe
    Kaffe är ett arabiskt ord, qawah, som från början betydde "vin". Ka...

    Livets vatten - Uisge Beatha
    När vi vanliga människor talar om whisky menar vi i allmänhet en va...

    Terroir
    Vad betyder egentligen begreppet ?terroir?,? Ett ord älskat av fransmä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben