Munkar

Goda, lätta munkar. Smakar gudomligt till kaffet

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl sylt, fast konsistens
  • Fritering
  • Matolja eller frityrfett
  • Garnering
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och häll i mjölken.
    2. Värm till 37 grader.
    3. Smula ner jästen i vätskan och rör tills jästen löst sig.
    4. Blanda ner socker och mjöl.
    5. Arbeta ihop till en deg, som ska vara lös men ej kladdig.
    6. Ta upp och arbeta den smidig på bakbordet.
    7. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
    8. Knåda degen på bakbordet och dela den i 30 lika stora delar.
    9. Forma en boll.
    10. Gör en grop i bullen och fyll med 1 tsk sylt.
    11. Nyp ihop och lägg dem med skarven ner på ett fat.
    12. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
    13. Smält frityrfett eller matolja i en tjockbottnad kastrull.
    14. Prova med en liten brödbit om det är rätt temperatur. Den ska bli gyllenbrun, då är det dags att lägga i bullarna.
    15. Lägg försiktigt ner en bulle och ta upp när den fått gyllenbrun färg, använd en hålslev.
    16. Rulla de nyfriterade bullarna i strösocker

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    18
    2
    4.6
    40
    18
    4
    1 h
    15-20
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kaffe
    Kaffe är ett arabiskt ord, qawah, som från början betydde "vin". Ka...

    Livets vatten - Uisge Beatha
    När vi vanliga människor talar om whisky menar vi i allmänhet en va...

    Terroir
    Vad betyder egentligen begreppet ?terroir?,? Ett ord älskat av fransmä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben