Musselformar med havresmak

Ta fram dina musselformar och baka de här goda kakorna.

Ingredienser

  • 1 dl flytande margarin
  • 3/4 dl hermesetas lättströ
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Olja eller flytande margarin
  • Osötat äppelmos
  • Kanel, malen
  • Instruktioner

    1. Rör samman margarin och lättströ.
    2. Tillsätt havregryn och mjöl. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.
    3. Pensla 16-18 veckade metallformar med olja eller flytande margarin och dela upp degen i samma antal bitar.
    4. Tryck ut degen i formarna och ställ dem på en plåt. Pudra över varje form med malen kanel och sätt plåten i ugnen.
    5. Grädda i 225 varm ugn i knappt 10 minuter. Låt kakorna stå i 15-20 minuter tills de har svalnat av.
    6. Vänd formarna och slå mot plåten så släpper kakorna direkt. Förvara dem i burk med tättslutande lock.
    7. Lägg en klick osötat äppelmos i varje kaka precis före servering.
    8. Tips! Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben