Ta fram dina musselformar och baka de här goda kakorna.
Ingredienser
1 dl flytande margarin
3/4 dl hermesetas lättströ
1 1/2 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
Olja eller flytande margarin
Osötat äppelmos
Kanel, malen
Instruktioner
Rör samman margarin och lättströ.
Tillsätt havregryn och mjöl. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.
Pensla 16-18 veckade metallformar med olja eller flytande margarin och dela upp degen i samma antal bitar.
Tryck ut degen i formarna och ställ dem på en plåt. Pudra över varje form med malen kanel och sätt plåten i ugnen.
Grädda i 225 varm ugn i knappt 10 minuter. Låt kakorna stå i 15-20 minuter tills de har svalnat av.
Vänd formarna och slå mot plåten så släpper kakorna direkt. Förvara dem i burk med tättslutande lock.
Lägg en klick osötat äppelmos i varje kaka precis före servering.
Tips!
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.