Vaniljmusslor med mandarin

Vaniljmusslor med härlig fyllning av yoghurt och vit choklad.

Ingredienser

  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker äkta vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl maizena
  • 100 g kallt smör
  • 1 msk sirap
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 mandariner, tunt skivade. Dr. Oetker strössel t ex apelsinkulor och jordgubbskulor
  • Instruktioner

    1. Lägg alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret i tärningar samt sirap.
    2. Mixa hastigt ihop degen.
    3. Tryck ut degen tunt i välsmorda musselformar av metall. Ställ formarna i frysen 15 minuter.
    4. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter på 200 grader. Låt formarna svalna något innan de försiktigt knackas ut.
    5. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i yoghurt. Låt kallna innan musslorna fylls och toppas med mandarin och strössel.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben