Bavaroise på mandarin

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

En god dessert med mandarin och färsk mynta

Ingredienser

  • 3 gelantinblad
  • 5 dl mandarinjuice
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 äggvita, hårt vispad
  • 1,5 dl mandarinklyftor
  • 25 myntablad, fint strimlade
  • 1,5 tsk florsocker
  • Chokladglass
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ljumma mandarinjuicen, blanda i de urkramade gelantinbladen och rör om tills de smält. Blanda försiktigt ned yoghurten och äggvitan. Häll upp i 6 glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
    2. Blanda mandarinklyftor, kan vara på burk eller färska filéade, mynta och florsocker och fördela det ovanpå bavaroisen. Toppa med glasskulor.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben