Bavaroise med mandel och korinter

Serverar: 6-8 portioner

Det här är en dessert som fordrar en hel del pyssel i köket. Det är en klassisk gammal rätt som var populär på herrmiddagar förr. Bavaroise behöver stelna i kylskåp i minst 4 timmar, så planera noga.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 12 gelatinblad
  • 1 liter vispgrädde, vispad
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 påse små mandelbiskvier
  • 1 dl korinter
  • 1/2-1 dl konjak
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Lägg biskvierna och korinterna i blöt i konjaken. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter i en annan skål. Blanda äggen mycket noga med drygt 1 dl socker och det urkramade gelatinet i en bunke.
    2. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med resten av sockret och den uppklippta vaniljstången. Slå den kokande mjölkblandningen över äggblandningen. Ställ bunken med den varma blandningen i kallt vattenbad och kyl under ständig vispning.
    3. Vispa grädden. Blanda konjaksfyllningen försiktigt med den vispade grädden. Häll blandningen i vattensköljda portionsformar eller en stor sockerkaksform på ca 2 liter. Ställ kallt att stelna över natten eller minst 4 timmar. Servera färska bär till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben