Musselsoppa med det lilla extra

Serverar: 4 portioner

Med vanilj och vit choklad - en spännande smakkombination väl värd att pröva.

Ingredienser

  • 1 kg färska musslor
  • ½ fänkål, tärnad, 100 g
  • 1 bit purjolök, skivad, 100 g
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • ½ vaniljstång
  • 80 g vit choklad
  • Salt
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skrubba musslorna. Smörfräs fänkål och purjolök några minuter, tills de mjuknat. Tillsätt buljong och vin. Lägg i musslorna och koka dem under lock några minuter, tills de öppnat sig. Ta upp musslorna.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i buljongen. Bryt ner chokladen och låt den smälta på svag värme. Smaka av med salt. Sila bort grönsakerna och mixa soppan skummig. Lägg ner grönsakerna igen.
    3. Fördela musslorna på tallrikar och häll soppan över. Servera med ett gott bröd att doppa i soppan.

    Liknande recept

    5
    1 h 15 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben